Peruban minden gépet kilőnek, amiről úgy gondolják, hogy drogot szállít

külföld
2015 augusztus 21., 18:29
comments 61

Peruban engedélyezték a hadseregnek, hogy lőjék le azokat a gépeket, amiről úgy gondolják, hogy drogot szállítanak. A törvényhozás 89: arányban hagyta jóvá a hadseregnek adott felhatalmazást, amivel élve a lelőhetik azokat a repülőgépeket, amikről azt feltételezik, hogy a drogkereskedőké.

Peru a világ legnagyobb kokainexportőre, aminek nagy részét Bolívián keresztül az Egyesült Államokba szállítják.

A gyanús repülőkre vonatkozó kilövési engedély nem egyedi Latin-Amerikában, hasonló lépéseket vezettek be már Kolumbiában, Brazíliában, Venezuelában, Hondurasban és Bolíviában is, hogy visszaszorítsák a drogkereskedelmet.

Peruban is alkalmazták már korábban ezt a gyakorlatot, csak felfüggesztették, miután véletlenül megöltek egy amerikai misszionárius és a gyerekét, amikor összekeverték a gépüket a drogcsempészekével. Az Egyesült Államok ezért most sem túl lelkes azért, hogy a perui hadsereg újra elkezd lövöldözni.

2012-ben a hondurasi hadsereg is leszedett véletlenül két civil gépet, amelyek a tengerbe hullottak, és sosem derült ki, hogy volt-e rajtuk kábítószer.

(via Vice News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.