Sikeres akciót hajtott végre a svájci hadsereg, megmentettek a szomjhaláltól egy csomó tehenet

2015 augusztus 23., vasárnap 15:50
30

A szokatlan nyári meleg miatt sok ivóvízforrás kiapadt idén a svájci hegyekben, ez pedig közel 200 ezer tehén életét sodorta veszélybe. Az állatok elhullása állatvédelmi szempontok mellett komoly gazdasági kárral is járt volna, de szerencsére a hadsereg időben közbelépett.

Harmincegy napos akciójuk során négy helikopterrel 120 katona összesen 1840 tonna vízzel töltöttek fel nyolc erre a célra létrehozott víztározót a kanton tavainak vízkészletéből.

Az akció miatt egy kisebb diplomáciai incidensre is sor került, ugyanis a svájci hadsereg még július végén francia területen lévő tóból is vettek vizet, anélkül, hogy erre engedélyt kaptak volna. Svájc szerint pusztán félreértették Párizs kommunikációját az ügyben, ezért volt a tévedés.

Update: azóta egy Svájcban élő olvasónk további részleteket árult el a diplomáciai konfliktusról, ezek ide kattintva olvashatóak. (Independent)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt