Felfüggesztették a szabadidejében náci tanítónőt

Kedd délután írtunk arról, hogy egy pesti iskolában oktató tanítónő Facebook-oldalán elég kemény náci kontentot tol, Hitlerrel, zsidóégetéssel, cigányozással, buzizással.

Ennek hatására kedd este közleményt adott ki az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága, amelyből kiderül, hogy

  1. Megdöbbentek.
  2. Utasították a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot, hogy vizsgálódjanak.
  3. A KLIK a vizsgálat idejére is felmenti a munkavégzés alól a hitlerista pedagógust.


A teljes szöveg:

"A Köznevelésért Felelős Államtitkárság megdöbbenve értesült a pesterzsébeti tanítónő a közösségi médiában, tanítványai közt is terjesztett gyűlöletkeltő megnyilvánulásoktól. Az államtitkárság elítél minden rasszista, antiszemita, gyűlölködő és bármely etnikai vagy vallási kisebbséggel szembeni agressziót, akár az erre való verbális vagy írásos buzdítást.

Az államtitkárság utasítására a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ az üggyel kapcsolatban soron kívül indított vizsgálatot, amelynek eredményétől függően dönt a szankciókról.

Amennyiben a portál által bemutatott megnyilvánulások megfelelnek a valóságnak, a tanár nem maradhat a KLIK foglalkoztatottja. A vizsgálat idejére a tanárt a KLIK felmenti a munkavégzés alól.

A Köznevelésért Felelős Államtitkárság fontosnak tartja, hogy a pedagógus hivatás gyakorlói megfelelő erkölcsi értékrenddel bírjanak, amelyet az oktatás-nevelés során mind a tanulók, mind pedig a szülők felé közvetítenek. Ennek megfelelő keretet biztosíthat az etikai kódex is, melynek tartalmáról folyamatos egyeztetés folyik a szakmai szervezetek képviselőivel."