Figyelő: minisztérium lehet a NAV-ból

A gazdasági hetilap szerint reális és komoly forgatókönyv, hogy a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) a nem túl távoli jövőben már minisztériumi rangot kap.

Ennek akkor lehet realitása, írja a Figyelő, ha valóban Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium jelenlegi parlamenti államtitkára kerül az adópolitika élére.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára és Seszták Miklós fejlesztési miniszter.

Egyelőre a korábbi elnökhelyettes, Varga Árpád az adóhivatal első embere. Tállai kinevezésének annyi kockázata lenne, hogy ezesetben a képviselőnek le kellene mondania parlamenti mandátumáról, mert egyéni képviselőként nem irányíthatná a NAV-ot, a kormánypártban viszont most nem szeretnének belemenni egy kétséges kimenetű időközi választásba.

A hetilap azzal magyarázza a NAV esetleges minisztériumi rangba emelését, hogy a kormányzati politikában érzékelhetően felértékelődött az adópolitika jelentősége. Az NGM-nél már döntés született arról is, hogy önálló adóügyi államtitkárságot hoznak létre. Arról már korábban szóltak sajtóhírek, hogy a kormány jelentősebb adópolitikai változtatásokra készül.

(Figyelő)