Nem kispályáztak: két francia újságíró megzsarolta a marokkói királyt

bűnügy
2015 augusztus 28., 19:48
comments 80

Franciaországban őrizetbe vettek két újságírót, amiért állítólag megpróbálták megzsarolni VI. Mohamed marokkói királyt. A marokkói uralkodó ügyvédje azt mondta az RTL rádióadónak, hogy az újságírók állításuk szerint írtak egy kompromittáló könyvet VI. Mohamedről, és hárommillió eurót kértek azért, hogy ne jelentessék meg az írást.

A jogász elmondta, a marokkói vezetés pert indított Párizsban Eric Laurent és Catherine Graciet ellen. A két újságírót még csütörtök délután vették őrizetbe.

A Le360.ma marokkói weboldal azt közölte, hogy a palota képviselői kétszer találkoztak az újságírókkal, a tárgyalásokról azonban előre értesítették a rendőrséget. A két gyanúsítottat akkor fogták le, amikor távoztak az étteremből az előlegként átadott 40 ezer euróval.

A bírálóiszerint VI. Mohamed király a demokratikus díszletek között diktátorként irányítja az országot. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.