Besokallt a Berzsenyi igazgatója: lemond és külföldre költözik

oktatás
2015 augusztus 29., 13:27

Tizenöt év igazgatóság után, két évvel a nyugdíjba menetele előtt lemond és külföldre megy tanítani Somogyi László a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium vezetője, írja Vasárnapi Hírek. A szakszervezeti vezetőként is dolgozó Somogyi szerint

"az érdekvédők esélytelenek voltak az oktatás átalakításakor."

Az ország tizennyolcadik legjobb gimnáziumának vezetője elmondta a lapnak, hogy az utolsó csepp a pohárban az volt, ahogy a nyugdíjas tanárokkal bánt az oktatáspolitika.

 "Ha akkor rögtön felálltam volna, nehéz helyzetbe hoztam volna az iskolát, de akkor határoztam el, hogy nem töltöm ki a mandátumomat. Olyan kollégákat hoztak megalázó helyzetbe, akik az életüket áldozták a tanításra és a gyerekekre, mégis nekik kellett kérvényezni, hogy tovább dolgozhassanak."

Somogyi szerint ez őt is, és a nyugdíjas pedagógusokat is megviselte. Véleménye szerint

"ilyet nem lehet csinálni emberekkel, pláne nem olyanokkal, akik hosszú évtizedek óta kiválóan végzik a munkájukat, és rajonganak értük a gyerekek. Igazából ők tesznek szívességet, hogy még tanítanak."

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.