Thaiföldön letartóztattak egy külföldi férfit a bangkoki robbantás miatt

külföld
2015 augusztus 29., 10:47
comments 33

A thaiföldi rendőrség letartóztatott egy férfit a múlt heti bangkoki robbantás miatt. Mikor behatoltak a férfi észak-bangkoki lakásába, ott több bomba készítéséhez használt anyagot is találtak.

A rendőrség szóvivője úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg a robbantás egyik elkövetőjét kapták el. A hatóságok szerint a gyanúsított külföldi, úgy sejtik, hogy török állampolgár lehet, de a férfi nem volt hajlandó válaszolni erre a kérdésre. A rendőrök több tucat útlevelet találtak a szobájában, még vizsgálják, hogy honnan jöhetett.

photo_camera A múlt heti támadás helyszíne. Fotó: AFP / PORNCHAI KITTIWONGSAKUL

Bangkok belvárosában augusztus 17-én robban egy pokolgép, a merényletben 20-an vesztették életüket.

A rendőrség szerint a merényletet már hónapokkal korábban kitervelhették. Az előkészítésben legalább 10-en vehettek részt, de eddig nem találtak arra utaló nyomokat, hogy a merénylők kapcsolatban állnának valamelyik nemzetközi terrorszervezettel.

A nyomravezetőknek 28 ezer dolláros díjat ajánlottak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.