Eltűnt három szír gyerek és a családjaik egy osztrák kórházból

külföld
2015 augusztus 30., 13:01
comments 158

Egy kisbuszból mentették ki őket pénteken – egy nappal a halálkamion megtalálása után – a német határnál lévő Braunau am Innben.

A kisbuszba 26 szír, afgán és bangladesi migráns préselődött be, a gyerekeket súlyos kiszáradással vitték kórházba, az állapotuk kritikus volt, nem voltak maguknál. A sofőrt, egy román embercsempészt őrizetbe vették.

A rendőrség szerint szombaton a három 1 és 5 év közötti gyerek (két fiú és egy lány) a családjaikkal együtt eltűntek a kórházból, ahol kezelték őket. Valószínűleg azért mentek el, hogy megpróbáljanak átjutni Németországba, nehogy visszatoloncolják őket Magyarországra. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.