Nagy adag Hillary Clinton-levelezést tettek közzé

Az amerikai külügyminisztérium az eddigi legnagyobb adagot tárta a nyilvánosság elé az előző külügyminiszter, Hillary Rodham Clinton levelezéséből. Ezeket az emailek nem a "top secret", hanem a "bizalmas" kategoriába tartóznak, de a szövegüket így is gyakran akasztják meg fekete pacák (amivel a külügyminisztérium a kormányzati titkok kikerülését kívánja megakadályozni).

A mintegy hétezer oldalnyi emailt azért kellett közzétenni, mert egyre nagyobb botrány dagad abból az USA-ban, hogy Clinton nem teljesen a szabályok szellemében eljárva és nem a legbiztonságosabban kezelte a hivatali emailezést, amire egyébként elég szigorú szabályoknak vonatkoznak. Konkrétan egy magánszerveren tárolták Clinton emailjeit.

A most bemutatott emailek szerint még a külügyminisztérium munkatársai sem értették, hogy miért nem a hivatalos emailjét használja Clinton: "nem is tudtam, hogy TE vagy, azt hittem csak valami véletlenszerű emailcím" – írta neki az egyik tanácsadója az egyik email szerint.

(State.govCBS, WSJ)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.