16 balhézó ultrát állítottak elő a rendőrök

bűnügy
2015 szeptember 04., 02:11
comments 105

Ultrák randalíroztak az éjjel Budapest belvárosában, a Deák tér és az Erzsébet tér környékén. A BRFK hajnalban azt közölte, hogy 16 embert garázdaság miatt állítottak elő, további egy személyt pedig azért, mert egy intézkedő rendőrt is fellökött. A hivatalos személy ellen elkövetett erőszak ügyében készített iratokat a rendőrség az illetékes ügyészség felé továbbítja.

Pénteken 0:10 körül Budapesten a VII. kerület Dob utca irányából az V. kerület Erzsébet tér felé tartva egy kb. 100-120 főből álló csoport tagjai randalírozni kezdtek, és hanggránátokkal (magyarul petárdákkal) zajt okoztak – közölte a rendőrség.

A csoport tagjai közül többen a kiérkező rendőrök felé kukákat és a közeli szórakozóhelyekről elhozott székeket meg italos üvegeket dobáltak, több rendőrautóban kárt okoztak. Több kocsi szélvédőjét betörték, a kereküket kiszúrták.

A környéket sokáig lezárta a rendőrség.

Az MTI úgy tudja, hogy nemcsak a belvárosban, hanem a Városligetben is volt összecsapás a két tábor között, de ezt a rendőrség nem kommentálta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.