Otthagyta az egyházat Erdő Péter menekültügyi nyilatkozata miatt

2015 szeptember 4., péntek 17:26
750

Embercsempésszé válna az egyház, ha befogadná a menekülteket - mondta csütörtökön Erdő Péter bíboros. A kijelentés sokakat felháborított, de volt, aki nem elégedett meg ennyivel.

"Felhívtam a volt Magdolna plébániát, és megkérdeztem, hogy milyen formaságokat kell követnem, ha ki akarok lépni az egyház kötelékéből"

- írta olvasónk, Penziás Ágnes. A kilépést Erdő Péter nyilatkozatával indokolta, ami szerinte Szakály Sándor véleményére hasonlított, amikor arról beszélt, az 1941-es deportálás csupán idegenrendészeti eljárás volt.

kereszt

"Igaza van szegény bíboros úrnak, nagyon sajnálatos lenne, ha egy ilyen tekintélyes embert bilincsbe verve vezetnének el, miután egy földön heverő menekült gyermeket mondjuk hazavinne magával, s így két hét múlva egy cellába kerülne Gyurcsány Ferenccel, aki már most embercsempészként viselkedik" - írta olvasónk, akinek még megvolt a keresztlevele hetven évvel ezelőttről (édesanyja eltette), így bizonyítani tudta, hogy a római katolikus egyház tagja.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt