Újra megtelik menekültekkel a Keleti, nem indul több busz nyugat felé, kezdődik minden elölről

migráció
2015 szeptember 05., 08:36
comments 389

Péntek este a magyar kormány különbuszokat indított, hogy elszállítsa a Keletiben táborozó és az M1-es autópályán gyalogszerrel Bécs felé tartó menekülteket.

A késő esti és hajnali beszámolók szerint a pályaudvar kiürült, megkezdődött a takarítás, és úgy volt, hogy ma reggelre már csak az a menekült marad a Keletiben, aki tényleg ott tervezi eltölteni az életét.

Péntek este így nézett ki az aluljáró:

keleti1

És elkezdődött a takarítás is:

keleti2

Tarlós István főpolgármester azon nyomban felfüggesztette a központi tranzitzóna építését, mondván, megoldódott a helyzet.

Csakhogy a helyzet nem oldódott meg.

Szombat reggelre kiderült, hogy kezdődik az egész elölről. Mint azt egy önkéntes elmondta, a most a Keletiben táborozók egy része egyszerűen ott ragadt. Amikor megérkeztek a nyugatra induló buszok, nem hitték el, hogy tényleg a határhoz viszik őket, azt gondolták, táborokban kötnek ki, úgyhogy elszaladtak, aztán később visszamentek a Keletibe. És a táborozók között ott vannak azok is, akik péntek éjjel, ma hajnalban érkeztek a pályaudvarra.

A múlt heti több ezres tömeghez képest jóval kevesebben, néhány százan táboroznak a Keleti aluljárójában, de a rendőrség nemrég jelentette be, hogy csak tegnap legalább 1800-an lépték át az ország déli határát. Várható, hogy közülük sokan a Keletiben kötnek ki.

Kovács Zoltán közben bejelentette, hogy a pénteki buszos akció egyszeri húzás volt, a magyar kormány nem indít több járatot nyugat felé. Csakhogy a debreceni táborból is elindultak nyugat felé a menekültek, mert abban reménykednek, hogy szabaddá vált az út - várhatóan ők is a Keletibe érkeznek. Úgyhogy kezdődik az egész elölről.

photo_camera A külföldi tévéstábok nem tágítanak a Keleti elől

 

photo_camera A vonatok járnak, és a vágányoknál is várakoznak menekültek

 

photo_camera A tranzitzóna változatlanul üzemel

 

photo_camera Sorakoznak az ételért

 

photo_camera A banán egy itt élő iráni férfi jóvoltából érkezett

 

photo_camera Mintha mi sem történt volna
photo_camera Maradtak menekültek a Keletiben, és egyre többen jönnek
photo_camera Köszi

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.