A Magyarországra érkezett menekültek 0,2 százaléka meg is kapta a menekültstátuszt

migráció
2015 szeptember 07., 04:08
comments 92

145 ezer menekület regisztráltak eddig idén Magyarországra, közülük 300 kapott menekültstátuszt, közölte a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal.

Igaz, döntés csak 67 ezer ügyben született, amiből 65 ezer az eljárás megszüntetése volt, mivel a menedékkérő továbbutazott. A meghozott kétezer érdemi határozat túlnyomó többsége is elutasító volt.

Az országból nyugat felé eltűnt 150 ezer emberből egyébként összesen 1500-at akartak visszaküldeni másik uniós országból, és összesen 700 esetben került sor az átadásra.

A BÁH azt is közölte, hogy hányan jöttek a különböző országokból. Eszerint:

  • 50 ezer szír
  • 40 ezer afgán
  • 13,5 ezer pakisztáni
  • 7 ezer iraki
  • 25 ezer koszovói

kért idén menekültstátuszt.

(Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.