Tapsvihar fogadta Fischer Iván kiállását a menekültek mellett

POLITIKA
2015 szeptember 08., 11:28

Rövid beszédben szólította szolidaritásra a menekültekkel az európai kormányokat és polgárokat Fischer Iván pénteki berlini koncertjén. A karmester Mahler 7. szimfóniája előtt fordult a közönséghez. Azt kérte a magyar és az európai kormányoktól, hogy "engedjék szabadon" a menekülteket, "hadd mehessenek oda, ahova akarnak, és regisztráljanak ott, ahol akarnak".

Vor Beginn des Saisoneröffnungskonzerts heute Abend hat sich Iván Fischer, Chefdirigent des Konzerthausorchesters Berlin und Musikdirektor des BFO - Budapest Festival Orchestra, mit einem Aufruf an das Publikum gewandt:

Posted by Konzerthaus Berlin on Friday, 4 September 2015

Fischer szerint a menekültválság akkor fog megoldódni, "ha Európában elég toleráns ember él majd, akik meleg szívvel és nagylelkűen fogják őket üdvözölni".

Beszédét tapsvihar fogadta. (Konzerthaus Berlin via Fidelio)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.