Amerikai katonai konvoj tart Magyarország felé

hadsereg
2015 szeptember 10., 08:41
comments 300

A Németországból Magyarországra tartó, 20 katonai gépkocsiból és harckocsiból, valamint 60 katonából álló előőrs délelőtt tízkor indult el a Brno melletti Vyskovból, és a várhatóan délben lépi át a cseh-szlovák határt. A konvoj a D2-es autópályán halad Pozsonyig, és várhatóan Rajkánál lép be Magyarország területére.

Az előőrs, miután kipróbálta az útvonalat, pénteken és szombaton visszatér a németországi Vilseckben lévő amerikai támaszpontra, ahonnan a fő konvoj két részben vasárnap és hétfőn indul Csehországon és Szlovákián át Magyarországra, a NATO Brave Warrior 2015 elnevezésű hadgyakorlatára. A következő napokban mintegy 550 amerikai katona és 150 katonai gépkocsi, illetve harckocsi vonul Csehországon és Szlovákián át Magyarországra. (MTI)

(A címlapkép csak illusztráció, helikopterek például biztos nem lesznek)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.