Extrém élelmes afrikai diákok búzasört főztek a reggeli zabpehelyből

Nem akárhogy főzték a búzasört a zimbabwe-i bentlakásos középiskolák egy részénél: a reggelihez adott zabpehelyből.

5fc47ec7-d4f5-4316-8d67-bdc5bba33e80-9d036673-5cec-44f0-98c3-ea1823607eb4-F8C0AB91-F4E7-4A7C-BF51-D24DE1CB1CDD-55823898-1-SlideShowPhoto

A recept elég egyszerű, barna cukor és élesztő kell hozzá a zabpehely mellé. A keveréket aztán egyszerűen kinnhagyták a napon (valószínűleg annyira nem lett finom a végeredmény, bár ki tudja). Egy helyi újságnak egy helyi szakértő azt mondta, hogy ezzel a módszerrel az a fő baj, hogy nem tudják kontrollálni az alkoholtartalmat, ami lehet, hogy így nagyon magas lett – de hát valószínűleg eleve ez volt a cél.

De eddig tartott a trükk, az iskola kőkemény szigorral válaszolt, most már az alkohol mellett a zabpehelyt is betiltották.

(Guardian, zimbabwei Chronicle)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.