Jeremy Corbyn vezeti tovább a brit Munkáspártot

külföld
2015 szeptember 12., 12:03
comments 36

Corbynnak a négy jelölt közül sikerült már az első körben sikerült elhoznia a szavaztok 59, 5 százalékát, amivel Tony Blair 1994-es rekordját (57 százalék) is megdöntötte. Pedig a nyár elején indult vezetőválasztási kampány kezdetén a 66 éves Corbyn még esélytelennek tartották.

Így azonban magabiztos támogatással a háta mögött vezetheti majd az ellenzéket David Cameron ellen. A választásra azért volt szükség a Munkáspártban, mert a korábbi elnök, Ed Miliband májusban lemondott a választási bukó után.

Jeremy Corbyn a párt balszárnyához tartozik, már 1983 óta tagja aparlamentnek, de még sosem került miniszteri pozícióba. Corbyn többek között ellenzi az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett szabadkereskedelmi egyezmény létrehozását is. (via Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.