Menekültek is hallgatták Orbánt a Hősök terén

migráció
2015 szeptember 14., 12:59
comments 263

Ahmedet, az Iraki fogorvost az Index debreceni menekülttáborban készített videójából ismerjük, amit még júliusban készítettek Földes Andrásék.

photo_camera Ahmed munkában.

A videóban a menekült férfi arról mesél, hogy Magyarországon szeretne munkát találni, mert Irak nem biztonságos. Otthon ugyan több pénzt tudna keresni, mint Európában, de félti az életét.

photo_camera Tiszthelyettesek avatása a Hősök terén. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Ahmedet véletlenül pillantottuk meg a tömegben a hétfő délben tartott ceremónián, ahol a 863 szakközépiskolás tett esküt, mielőtt elindulnak a szerb határra. A miniszterelnök itt arról beszélt, hogy a történelem ránk rúgta az ajtót, és hogy

Magyarország ezeréves keresztény kultúrával rendelkező ország, és mi magyarok nem akarjuk, hogy a világméretű népmozgás megváltoztassa Magyarországot. Nem ezért dolgoztunk....Meg kell oltalmazni ezért most az életformánkat. Az ezeréves magyar államiság megkérdőjelezhetetlen jogot ad az önvédelemre, és arra, hogy eldöntsük, kik léphetik át a magyar határt.

photo_camera Ahmed és barátja Orbán Viktort hallgatják.

Ahmed egy barátjával és annak kisfiával hallgatta a miniszterelnököt, persze semmit nem értett a beszédből, így nem is tudta, hogy mennyire rá vonatkoznak Orbán Viktor szavai. Az iraki férfi jelenleg Budapesten él, a fogorvosi diplomáját próbálja itt érvényesíttetni, addig pedig alkalmi munkát keres. Az iraki fiúval kapcsolatban felröppent a hír, hogy egy magyar fogászat munkát ajánlott neki, erről is kérdeztük, de azt mondta ez csak egy facebookos kacsa volt, egyelőre nem kapott állásajánlatot.

photo_camera Ahmed még Debrecenben az Index videójában. Ugyanabban a pólóban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.