Megvannak az első elutasított menekültek

migráció
2015 szeptember 15., 11:36
comments 560

A 444-nek sikerült beszélnie azzal a két bangladesi férfival, akiket kedd reggel az elsők közt engedtek be a szerb-magyar határon felállított konténervárosba, ahol a menedékkérők ügyét intézik.

A két férfi elmondása szerint bent körülbelül négy órát töltöttek, tárgyalásukon urdu nyelvű tolmács segítette őket. Ezek után kaptak egy bírói pecséttel ellátott, magyar nyelvű papírt, és a magyar hatóságok egy mellékajtón visszaengedték őket szerb oldalra.

A két, angolul is alig beszélő férfi azt hitte, hogy a papír magyarországi tartózkodásra jogosítja fel őket, azonban az állt rajta, hogy,

kérelmüket elutasították, mivel biztonságos harmadik országból érkeztek magyar területre. És hogy a döntés ellen hét napon belül fellebbezhetnek a Szegedí ítélőtáblán.

Nem világos, hogy tudnának oda Szerbiából eljutni, mivel a papíron az is rajta van, hogy a következő 12 hónapban csak külön engedéllyel léphetnek be schengeni területre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt