A BBC bocsánatot kért a hallássérült politikustól, akiről azt állították, hogy elaludt

külföld
2015 szeptember 16., 05:14
comments 50

A BBC azzal kommentált egy fényképet a konzervatív képviselőről, Alec Shelbrooke-ról, hogy elaludt az ülésteremben. Azóta kiderült, hogy Shelbrooke hallássérült és azért tartotta féloldalasan, félre döntve a fejét, hogy jobban hallja a hangszórókat.

A vita éppen a szakszervezeteket érintő törvényről folyt, ekkor készült a kép, amin a tory képviselő csukott szemmel, megdöntött fejjel látható:

bbc2

A képet megosztotta a BBC is Twitteren, azzal a szöveggel, hogy a politikus pihenteti a szemét. Miután a képviselő megírta, hogy nem hall rendesen, és ezért hajolt ilyen furcsán, a BBC bocsánatot kért. A politikus ezt elfogadta. Vége. (Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.