Helyreigazítás

helyreigazítás
2015 szeptember 16., 14:44
comments 11

A 444.hu internetes oldalunk címlapján 2015. március 13. napján "Egyetlen szó, ami lehetővé tette 60 milliárd forint elsíbolását" címmel megjelent cikkünk azt a valós tényt, hogy a szövetkezeti integráció törvény szövegében a "REPIVA" mozaikszó feloldásában az egyik szó elírásra került, olyan hamis színben tüntette fel, miszerint ennek következménye lenne, hogy a DRB-csoport bankjai, illetve a Buda-Cash Brókerház el tudták "síbolni" az ügyfelek 60 milliárd forintnyi vagyonát.

A cikk azt a hamis látszatot keltette, hogy Német Lászlóné, mint a jogszabály előkészítéséért felelős minisztérium vezetője szándékos jogszabály-előkészítési hibát vétve elősegítette az érintett takarékszövetkezetek bankká alakulását, ezzel közvetve köze lenne a következett botrányhoz. A valóságban a fenti névelírásnak semmilyen közvetlen vagy közvetett köze sem volt ahhoz, hogy a DRB-csoport bankjai illetve a Buda-Cash Brókerház nem tudnak elszámolni az ügyfelek pénzével. A DRB-csoporthoz tartozó három takarékszövetkezet az integrációs törvény hatálybalépése előtt bankká alakulási kérelmet nyújtott be, így nem terjedt rá ki a törvény hatálya, a DRB Bank Zrt. pedig – amelyre kiterjedt az integrációs törvény hatálya – kilépett az integrációs szervezetből 2013 decemberére, 15 hónappal a bank engedélyének visszavonása előtt, a Buda-Cash-nek pedig semmi köze sem volt integrációs törvényhez.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.