Donald Trump szerint a védőoltások járványszerű autizmust okoztak az Egyesült Államokban

külföld
2015 szeptember 17., 11:42
comments 185

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban zajlott a republikánus elnökjelöltek vitája a CNN-en, ahol ismét a félőrült milliárdos vállalkozó, Donald Trump vitte el a műsort. A népszerűségi listáknak még mindig az élén tanyázó Trump igazán nagyot most azzal futott, hogy arról beszélt, a gyerekek kötelező oltása járványszerű autizmust okozott az országban az elmúlt évtizedekben, ami mára teljesen elszabadult.

Trump az oltásellenes futóbolondok kedvenc érvét vetette be, mondván, hogy az elmúlt évtizedekben nagyon megnőtt az autizmussal diagnosztizált gyerekek száma, ennek meg mi más lehetne az oka, mint az oltások. Trump erre akkor jött rá erre az összefüggésre, amikor egyik munkavállalója gyereknél diagnosztizáltak autizmust, miután beoltották. Mint mondta, a gyönyörű gyereket egyik nap elvitték beoltatni, egy hét múlva már láza volt, ma meg már autista. Az elnökjelölt utalt arra is, hogy a kisbabáknak adott oltások olyanok, mint amiket a lovaknak adnak.

photo_camera (FREDERIC J. BROWN / AFP)

Trump azután ragadta magához a szót, hogy a jelöltek népszerűségi listáján egyre feljebb jutó egykori idegsebész, Ben Carson arról beszélt, hogy nincs kapcsolat az autizmus és az oltások között.

Az autizmus és a védőoltások vélt kapcsolatáról korábban már írtunk hosszan, ebben említettük azt is, hogy valóban megnőtt az elmúlt évtizedekben az autizmussal diagnosztizált gyermekek száma a nyugati országokban, de emögött sokkal valószínűbb, hogy az a magyarázat húzódik, hogy sokat finomodtak a diagnosztizálás módszerei, illetve egészen enyhe tüntetek felbukkanása esetén is hajlamosak a diagnosztizálása az orvosok. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.