Becsicskultak a románok, rommá alázta őket Szijjártó 'Beefkirály P' Péter

migráció
2015 szeptember 20., 10:47
comments 321

Itt van az első sikere a magyar külügy hetek óta tartó ámokfutásának, amihez sokszor szépen asszisztáltak a környező országok diplomatái is. A románok ugyanis félreugrottak, nem bírták Szijjártó legutóbbi vasárnap reggeli kirohanását.

A román külügyminisztérium nem kívánja kommentálni a magyar külgazdasági és külügyminiszter újabb, a román fél által provokálónak" tartott kijelentéseit - közölte a bukaresti tárca vasárnap, Szijjártó Péter aznapi bírálatára utalva.

Bukarest szerint a magyar diplomácia irányítója folytatta a román vezetők elleni elfogadhatatlan támadásait. Szerintük a román külügyminisztérium nézetei világosak és közismertek az adott témát illetően és ezek "összhangban mások, európai és nemzetközi szinten megfogalmazott álláspontjával".

A román fél álláspontját újból ismertetni fogja a magyar hatóságokkal Románia budapesti nagykövete, akit "meghívtak" a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumba - zárul a közlemény.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bírálta román kollégája arról szóló szombat esti szavait, hogy a határok lezárása "autista és elfogadhatatlan cselekedet", amely sérti az Európai Unió szellemiségét.

A külgazdasági és külügyminiszter - a tárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint - így reagált: "több szerénységet várnánk el a bűnvádi eljárás alatt álló román miniszterelnök külügyminiszterétől". Szijjártó Péter hozzáfűzte: Bogdan Aurescunak semmi alapja sincsen arra, hogy sértegesse Magyarországot, a magyar embereket.

"Mi egy több mint 1000 éves állam vagyunk, amely történelme során többször kellett, hogy megvédje nemcsak magát, hanem Európát is. Ez most is így lesz, ha tetszik a román külügyminiszternek, ha nem" - jelentette ki. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.