Saját autóját rongálta meg a texasi férfi, majd rákente a feketékre, és egy csomó pénzt gyűjtött támogatóktól az interneten

bűnügy
2015 szeptember 21., 08:12
comments 116

A texasi Whitneyben élő Scott Lattin nemrég jelezte a rendőrségen, hogy kocsiját vandálok lefújták, erre a "Black Lives Matter" (ez az utóbbi időben létrejött, feketék társadalmi egyenlőségéért küzdő mozgalom neve) és a "Baszd meg a zászlód, a családod, az érzéseid, a hited" mondatokat írták fel, miután ő korábban felírta a hátsóablakra, hogy Police Lives Matter, azaz a rendőrélet számít, válaszul a fekete mozgalom mottójára.

A férfi a helyi médiát is körbejárta az autója elleni támadással, egy közösségi oldalon még 5800 dollárt, azaz több mint másfél millió forintot is kapott ismeretlen támogatóktól.

auto

Ugyanakkor a férfi elkövette azt az apró hibát, hogy a médiát egy máshogy összevandalizált autó fényképével járta be, mint amit a rendőrségnek mutatott. A sajtónak például az autó utasterében okozott károkról is panaszkodott, holott amikor a rendőrség felé jelezte az esetet, ilyesmiről szó sem volt.

A rendőrség ezért nyomozni kezdett, és Lattin végül bevallotta, hogy biztosítási csalást próbált elkövetni, ezért maga tett kárt az autójában. A férfit letartoztatták, ellene most eljárás indul rendőrség félrevezetésének vádja miatt. (Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.