Orbánék nem is vették meg a Csíkszereda FC-t :(

2015 szeptember 22., kedd 11:50
101

"Harmadosztályú erdélyi focicsapatot vett a magyar kormány,"

terjedt el kedd délelőtt az interneten. Többen átvették a Kolozsvaros.ro cikkét, ami a hely ProTV-re hivatkozik, aminek Ilyés Róbert vezetőedző nyilatkozott. Az interjúban a mester azt állítja, hogy

"1,2 milliárd forintot költött a kormány és 2019-re már a román elsőosztályú bajnokság megnyerése a cél."

 

Megkérdeztük a kormány sajtószolgálatát, hogy mi az igaz a hírből, így válaszoltak:

" sajtóban megjelent hírekkel ellentétben Magyarország Kormánya nem vásárolt futballklubot Romániában. A Magyar Kormány támogatja a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiát, amelynek létrejötte széleskörű összefogásnak köszönhető, hiszen a beruházáshoz a római katolikus egyház biztosította a telket, a működési költségeket pedig Csíkszereda Megyei Jogú Város és a Bethlen Gábor Alapon keresztül a Nemzetpolitikai Államtitkárság biztosítja. Egy sportlétesítmény pedig nemcsak a profi sportot szolgálja, hanem egyben közösségi tér is. A nemrég átadott csíkszeredai pálya az egyik legjobb példa erre, hiszen a Márton Áron Gimnázium és a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium diákjai, valamint a futballakadémia sportolói közösen használják. Meggyőződésünk, hogy a nemzeti alapon szerveződő sportegyesületek nagyban hozzájárulnak a külhoni magyarság közösségi- és régiós öntudatának, nemzeti identitásának megerősítéséhez, ezért támogatásuk alapvető nemzetpolitikai érdek."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt