Megvan a harmadik olyan mondat, ami az összes New Yorker-karikatúránál működik

Az amerikai értelmiség sok évtizedes múltra visszatekintő folyóiratában nagyon fontos szerepet töltenek be a karikatúrák, melyek általában egyetlen képkockára felépített viccből állnak. Még 2006-ban egy Charles Lavoie nevű blogger állt elő az elmélettel, hogy van egy mondat, ami az összes kocka alá odaírva, átírva az eredeti poént működik és értelmet ad a tréfának. Ez a Christ, what an asshole!, azaz Jézusom, mekkora seggfej! mondat volt. Blogján rengeteg példa is van erre, tényleg nehéz vitatkozni azzal, hogy ezek működnek:

christwhatanasshole_014

Aztán pár évvel később jött Cory Arcangel, aki szerint a "What a misunderstanding!", azaz a Micsoda félreértés! mondat is univerzális poénfelirat a New Yorker karikatúrái alatt. Ő is rengeteg példával érvelt:

tumblr_n81dtkDdol1qaa7slo1_500

És szerdán megszületett a harmadik univerzális mondat is, egy dizájner,  Frank Chimero fedezte fel, hogy az egyik legidegesítőbb emailkezdés, amivel nap mint nap találkozunk, szintén tökéletesen működik:

// ]]>

// ]]>

// ]]>

(via Atlantic)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.