Elárulta a minisztérium, hogy főleg mandulagyulladás és allergia kínozza a Magyarországra érkező bevándorlókat

Egészségügy
2015 szeptember 25., 17:23
comments 96

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) vezetői több nyilatkozatban is hangsúlyozták, hogy a Magyarországra érkező migránsok többsége nem vesz részt egészségügyi szűrővizsgálatokon, ezzel pedig komoly járványügyi kockázatot teremtenek az országban. Rig lajos jobbikos országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére most az Emberi Erőforrások Minisztériuma elárulta, hogy általában milyen betegségekkel találkoznak a bevándorlók között.

Az Emmi válaszából kiderült, hogy

a migránsokon végzett szűrővizsgálatok 95 százaléka negatív eredménnyel zárul.

A szűrtek többsége tehát semmilyen vizsgált betegségben nem szenved.

A válaszból kiderült az is, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal adatai szerint a legtöbben mandulagyulladástól és olyan légúti betegségektől szenvednek, mint a gégegyulladás, hörghurut vagy a tüdőgyulladás. Küzdenek még néhányan emésztőrendszeri betegségekkel (hasfájás, hasmenés, székrekedés), fogfájással és nőgyógyászati problémákkal is. Előfordulnak még köztük bőrpanaszok, hámsérülések és allergiás megbetegedések.

Az akut fertőzések a minisztérium szerint nem jelentenek különösebb veszélyt, mert ha elő is fordulnak a kiinduló országokban, a hosszú vándorlás alatt többnyire úgyis elmúlnak.

Sokszor egyébként akkor sem indokolt a járványügyi intézkedés, ha valakinek pozitív lesz valamelyik tesztje, mert a legtöbbféle krónikus betegség terjedéséhez hosszas, életvitelszerű együttélés vagy szexuális együttlét szükséges. (via Origo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.