Elárulta a minisztérium, hogy főleg mandulagyulladás és allergia kínozza a Magyarországra érkező bevándorlókat

Egészségügy
2015 szeptember 25., 17:23
comments 96

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) vezetői több nyilatkozatban is hangsúlyozták, hogy a Magyarországra érkező migránsok többsége nem vesz részt egészségügyi szűrővizsgálatokon, ezzel pedig komoly járványügyi kockázatot teremtenek az országban. Rig lajos jobbikos országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére most az Emberi Erőforrások Minisztériuma elárulta, hogy általában milyen betegségekkel találkoznak a bevándorlók között.

Az Emmi válaszából kiderült, hogy

a migránsokon végzett szűrővizsgálatok 95 százaléka negatív eredménnyel zárul.

A szűrtek többsége tehát semmilyen vizsgált betegségben nem szenved.

A válaszból kiderült az is, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal adatai szerint a legtöbben mandulagyulladástól és olyan légúti betegségektől szenvednek, mint a gégegyulladás, hörghurut vagy a tüdőgyulladás. Küzdenek még néhányan emésztőrendszeri betegségekkel (hasfájás, hasmenés, székrekedés), fogfájással és nőgyógyászati problémákkal is. Előfordulnak még köztük bőrpanaszok, hámsérülések és allergiás megbetegedések.

Az akut fertőzések a minisztérium szerint nem jelentenek különösebb veszélyt, mert ha elő is fordulnak a kiinduló országokban, a hosszú vándorlás alatt többnyire úgyis elmúlnak.

Sokszor egyébként akkor sem indokolt a járványügyi intézkedés, ha valakinek pozitív lesz valamelyik tesztje, mert a legtöbbféle krónikus betegség terjedéséhez hosszas, életvitelszerű együttélés vagy szexuális együttlét szükséges. (via Origo)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt