Kocsis Máté: Akik most csónakokon jönnek Európa felé, azok alapvetően nem Teller Edék

migráció
2015 szeptember 26., 08:19
comments 265

Pénteken Szegeden rendezett az Alapjogokért Központ és a Pro Patria Összefogás a Kereszténydemokráciáért Egyesület egy beszélgetést a menekülthullámról, amin Kocsis Máté volt az egyik résztvevő. Hívtak baloldali politikusokat, de ők nem akartak színpadra ülni a Magyar Kézilabda Szövetség elnökével. A Szegedma beszámolója szerint Kocsis elmondta, hogy

„Állandó baloldali mantra, hogy láthatnánk munkavállalókat is a migránsokban. Összevetik, 1956-tal vagy korábbi eseményekkel, s azt mondják, hogy Teller Ede is bevándorló volt az Egyesült Államokban. Én viszont úgy gondolom, hogy akik most csónakokon jönnek Európa felé, azok alapvetően nem Teller Edék.”

Egy moderátori kérdésre, ami azt firtatta, hogy hergeli-e a kormány a magyarok más kultúrák ellen, úgy reagált Józsefváros polgármestere, hogy egy kormánynak oha nem lehet érdeke egy probléma generálása, hiszen ez nehezítené feladatai elvégzésében.

„Nem elutasítóak a magyarok az idegen kultúrákkal szemben, csak a tömegesség zavaró számukra.”

Sőt, Kocsis szerint a magyarok sokkal kevésbé kirekesztőek más, hasonló múlttal nem rendelkező népekhez képest. A II. János Pál pápa téren tapasztaltak is szóba kerültek, 

"a helyi lakosok örültek, hogy történt valami, míg egyes újságírók szerint a probléma nem is létezett. Ez utóbbira azt válaszolom: lehet aranyos ötéves kislányokról képeket készíteni, de ez nem a valóság.”

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.