Merkel végre személyesen is letámadhatta Zuckerberget a Facebookos gyűlölködés miatt

külföld
2015 szeptember 27., 19:07
comments 351

Angela Merkel német kancellárnak végre lehetősége volt arra, hogy személyesen is felelősségre vonja a Facebook vezérigazgatóját, Mark Zuckerberget a gyűlöletkeltő megnyilvánulások moderálásával kapcsolatban. Ugyanis mindketten beszédet mondtak New Yorkban egy ENSZ-es rendezvényen, ami előtt egy asztalnál ültek.

Ráadásul mindenki hallhatta, hogy mit beszélnek, ugyanis az ENSZ netes közvetítésének élő adásába behallatszott az asztaluknál elhelyezett mikrofon. Igazából csak valami ilyesmit lehetett hallani:

– Dolgoztok már azon a gyűlöletkeltő Facebook-poszt témán?

– Hát igen, dolgoznunk kell rajta...

– Szóval dolgoztok rajta?

– Igen...

A német kancellár már korábban hangot adott annak, hogy szerinte a Facebooknak többet kellene tennie a menekültekkel és általában az idegennek szembeni uszítással szemben, és jobban be kellene tartnia saját, meglévő szabályait. Sőt, a német igazságügyminiszter szerint a Facebooknak automatikusan cenzúráznia kellene azokat a megnyilvánulásokat, amelyek gyűlöletet keltenek. Az amerikai vállalat nem sokkal ezt követően új együttműködéseket jelentett be egy német civil szervezettel, az FSM-mel (Freiwillige Selbstkontrolle Multimedia-Dienstanbieter) ebben a kérdésben.

(Bloomberg)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt