Rettegj, világ! Megérkezett Halálfejes, az orosz robotcsótány!

2015 szeptember 28., hétfő 5:53
34

Az orosz állami viralnova, a Sputnik a hétvégén bemutatta az orosz tudomány legújabb fejlesztését:

Halálfejest, a robotcsótányt.

A csótányrobotot az Immanuel Kant Baltikumi Szövetségi Egyetem kutatói fejlesztették ki egy közelebbről körül nem írt rejtélyes orosz szervezet számára, aminek egyik fő követelménye az volt, hogy a robotnak "ránézésre hasonlítania kell egy csótányra, nem lehet nagyobb egy csótánynál és úgy kell viselkednie, mint egy csótánynak". Tippeljenek, hogy vajon mivel foglalkozhat ez a rejtélyes orosz szervezet.

A robot neve amúgy nem rettegést hivatott kelteni, szimplán a mintát adó Blaberus Craniiferre, vagyis halálfejes csótányra utal.

A most nyilvánosságra hozott adatok szerint a robotcsótány akkui húsz percig működnek, maga a robot pedig tíz grammos terhet képes hordani - ez elég lehet egy miniatür kamera célba juttatásához.

Az orosz propaganda szerint tudósaiknak mindössze hét hónap kellett hozzá, hogy a semmiből megalkossák Halálfejest. A Popular Science szerint azért előképük lehetett, mert nem ők az elsők, akik robotcsótányt építettek. (Via Popsci)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt