Rettegj, világ! Megérkezett Halálfejes, az orosz robotcsótány!

külföld
2015 szeptember 28., 05:53
comments 34

Az orosz állami viralnova, a Sputnik a hétvégén bemutatta az orosz tudomány legújabb fejlesztését:

Halálfejest, a robotcsótányt.

A csótányrobotot az Immanuel Kant Baltikumi Szövetségi Egyetem kutatói fejlesztették ki egy közelebbről körül nem írt rejtélyes orosz szervezet számára, aminek egyik fő követelménye az volt, hogy a robotnak "ránézésre hasonlítania kell egy csótányra, nem lehet nagyobb egy csótánynál és úgy kell viselkednie, mint egy csótánynak". Tippeljenek, hogy vajon mivel foglalkozhat ez a rejtélyes orosz szervezet.

A robot neve amúgy nem rettegést hivatott kelteni, szimplán a mintát adó Blaberus Craniiferre, vagyis halálfejes csótányra utal.

A most nyilvánosságra hozott adatok szerint a robotcsótány akkui húsz percig működnek, maga a robot pedig tíz grammos terhet képes hordani - ez elég lehet egy miniatür kamera célba juttatásához.

Az orosz propaganda szerint tudósaiknak mindössze hét hónap kellett hozzá, hogy a semmiből megalkossák Halálfejest. A Popular Science szerint azért előképük lehetett, mert nem ők az elsők, akik robotcsótányt építettek. (Via Popsci)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.