Budapest szerződést bontott a Mahir Cityposterrel

POLITIKA
2015 szeptember 30., 09:21
comments 152

A Fővárosi Közgyűlés mai ülésén határozatban mondta fel a Mahir Cityposterrel kötött szerződését a fővárosi hirdetőoszlopok üzemeltetéséről.

A döntés értelmében a szerződést október 31-i hatállyal mondták fel, azt követően a cégnek hatvan napja van a több mint hétszáz hirdetőoszlop elbontására.

A Mahir Cityposter Simicska Lajos cége. Simicska korábban a Fidesz körüli üzleti kör meghatározó figurája volt, de februárban nyilvánosan szakított Orbán Viktorral. Azóta korábban az állammal nagyon gördülékenyen üzletelő vállalkozásainak egyre több problémája akad, legnagyobb cégét, a Közgépet például a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatával még a közbeszerzésekből is kizárták - igaz, ezt a döntést azóta a bíróság felfüggesztette.

A döntésről rövid hírben beszámoló MTI a hír angol nyelvű változatában arról is írt, hogy a Demokratikus Koalíció budapesti szervezete rendőrségi feljelentést tett amiatt, hogy tudomásuk szerint a Fidesz a piaci ár alatt hirdethetett Mahir Cityposternél, melynek hirdetőoszlopain 2010-14 között kizárólag a Fidesz jelenthetett meg politikai hirdetéseket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.