Schäuble: korlátozni kell a bevándorlást

külföld
2015 október 04., 16:47
comments 187

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter vasárnap este interjút adott a német közszolgálati ZDF tévécsatornának, és a kancellár, Angel Merkelhez hasonlóan azt hangsúlyozta, hogy Németországnak határozottan kell fellépnie a menekültválság kezelése során.

photo_camera Wolfgang Schauble német pénzügyminiszter. Fotó: AFP / DPA / RAINER JENSEN.

Schäuble arról beszélt, hogy korlátozni kell az Európába érkező emberek számát, mert immáron rekordmennyiségű - az unió határellenőrzési ügynöksége, a Frontex szerint idén már 630 ezer - bevándorló és menekült érkezett a kontinensre a háború és a szegénység elől Közel-Keletről, Afrikából és máshonnét is.

A pénzügyminiszter szerint miközben készen kell állni az érkezők befogadására, "nem tehetünk olyat, ami lehetetlen".

(MTI via ZDF)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.