A FIFA kilencven napra felfüggesztetné Sepp Blattert, azaz a saját elnökét

bűnügy
2015 október 7., 15:21
comments 37

A szövetség etikai bizottsága azután döntött az ideiglenes felfüggesztés mellett szerdán, hogy a svájci ügyészség szeptember végén bűnügyi eljárást indított a FIFA regnáló elnöke ellen, aki körül csak úgy tobzódtak a korrupciógyanús ügyletek a közelmúltban. 

Blattert magát azzal gyanúsítják, hogy a FIFA érdekeivel ellentétes szerződést kötött a világbajnokságok televíziós jogairól. Valamint szabálytalanul fizetett ki nagyobb összegeket az UEFA vezetőjének, Michel Platininek.

A svájci férfi 1998 óta vezeti a FIFA-t, és folyamatosan tagadja, hogy bármi rosszat elkövetett volna. Szerdán is arról beszélt, hogy bármiféle bizonyíték nélkül vádolják mindenfélével. 

A szerdai döntést pénteken a FIFA etikai tanácsának elnöke, Hans Joachim Eckhert hagyhatja majd jóvá. A tanács hétfő óta ülésezik Blatter ügyében. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt