Obama személyesen kért bocsánatot, mert egy AC-130-as véletlenül lebombázta az Orvosok Határok nélkül tábori kórházát Afganisztánban

ac-130
2015 október 08., 06:49
comments 143

Ritkán történik ilyen, de most megtörtént: az Egyesült Államok enöke személyesen hívta föl az Orvosok Határok Nélkül szervezet vezetőjét, hogy bocsánatot kérjen, amiért egy AC-130-as repülőgép véletlenül lebombázott egy tábori kórházat az afganisztáni Kunduzban. A bombázásban több mint húsz orvos és beteg halt meg. 

A bocsánatkérés hírét a Fehér Ház szóvivője jelentette be:

Dr. Joanne Liu, a szervezet elnöke csak annyit mondott: eljutott hozzájuk a bocsánatkérés, egyúttal ismét sürgette egy független bizottság felállítását, ami kivizsgálja, "mi történt Kunduzban, hogyan történt és miért történt". (NYT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.