Két, letelepedési kötvényeket árusító cég ellen is feljelentést tettek

Tbg
migráció
2015 október 10., 10:40
comments 119

Okirathamisítás alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tesz két, letelepedési kötvényeket forgalmazó cég ügyében az Együtt, közölte az ellenzéki párt szombaton az MTI-vel.

A Magyar Nemzet szombati számában idézett dokumentumok tanúsága szerint a liechtensteini hatóságok által bepecsételt dátumnál négy nappal korábban érkezett meg a magyar Országgyűlés gazdasági bizottságához az a két kérvény, amelyeket a hercegségben bejegyzett közvetítő vállalkozások adtak be a letelepedési államkötvények forgalmazásának engedélyezésére.

Az Együtt szerint a szóban forgó papírokat nyilvánvalóan visszadátumozták. 

A feljelentésről beszámoló MTI a Nemzet szombati cikkét nem szemlézte, de itt olvasható a sztori.

A letelepedési kötvények árusítása Rogán Antal ötlete volt, a bizottságot, amely a visszadátumozott kérvényeket megkapta, ugyancsak Rogán elnököli. (Rogán a múlt héten lett kinevezve a kormány főkommunikációs miniszterének.)

Hogy micsoda lehúzásról van szó, arról már több cikk is készült, többek között az Index írt arról, hogy bár a letepeledés a magyar állam feladata és felelőssége, mégis a nagy hasznot a pénzes bevándorlókról mindenféle alvállalkozások húzzák le.

A két feljelentett cég a VolDan Ltd. és a S&Z Program Ltd., mindkét cég lichtensteinben van bejelentve. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.