Tasmania fővárosában is volt iszlámellenes tüntetés, de ötször annyi ellentüntető jelent meg

külföld
2015 október 11., 13:05
comments 16

A kétszázezer lakosú Hobartban is téma a menekültválság. Az ausztrál szövetségi állam fővárosában szombatra hirdetett iszlámellenes tüntetést az Egységes Hazafiak Frontja nevű szervezet. Erre válaszol a Tasmania Üdvözli a Sokszínűséget nevű mozgalom is mozgósítani kezdett. Mindennek meg is lett az eredménye, ötször annyi ellentüntető gyűlt össze, mint ahány iszlámellenes háborgó.

photo_camera Hobart látképe (via Wikipedia)

Egész pontosan 50 ellentüntető és tíz tüntető. Rájuk jutott 20 rendőr is, ők választották el a két tömeget. Nem is történt incidens. 

A rendőrség is meglepődött, hogy milyen kevesen jöttek el, több emberre számítottak. De elmondták, hogy alapvetően mindkét csoport jól viselkedett. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.