A TEK tanácsadója szerint nem jelent komoly terrorkockázatot az illegális migráció

A Terrorelhárítási Központ Tudományos Tanácsának elnöke, Böröcz Miklós tavaly év végén megjelent tanulmányában azt írja, hogy 

az illegális migrációban nincs komoly terrorkockázat.

A dolgozatot lehozta a TEK lapja is, írja az index, aminek szerkesztőbizottságában az a Nógrádi György is ott ül, aki rendre a migránsok jelentette terrorveszélyről nyilatkozik. Amiről már korábban megírtuk, hogy miért is hülyeség. 

Böröcznek egy német hírszerző nyitotta fel a szemét: valójában a terrorszervezetek és az embercsempészek között a média által sugalmazottnál jóval kisebb mértékben van összefonódás. Az ideologikus hátterű terrorszervezeteknek nem megengedhető, hogy bűnözőkkel szövetkezzenek. Böröcz szerint az igazi kihívás a legális migráció, a terrorcselekményeket a megfigyelések szerint a másod-, harmadgenerációs, migráns felmenőkkel rendelkezők követték el. A tanácsadó szerint ezért fontos a megfelelő integráció. 

Böröcz tanulmányában onnan is megvizsgálja a kérdést, hogy ki lehet ideális terrorista. Megállapítja, hogy nyilván a helyismerettel és állampolgársággal nem rendelkező illegális migráns nem a legmegfelelőbb erre a célra. 

Az index által kiszúrt és feldolgozott tanulmány korábban elérhető volt a TEK honlapján, de hétfőn eltávolították.