Megy a belharc az MSZP-ben, de persze senki nem tud semmiről

POLITIKA
2015 október 14., 06:49
comments 95

Az MSZP belső ügyeivel foglalkozik az atv.hu, és a baloldali tévé portál cikke arra a következtetésre jut, hogy ugyan nincs nagy elégedettség a pártban Tóbiás József elnöklésével, sőt, a belső ellenzék is mozgolódik, jelentkezők hiányában egyelőre nincs új jelölt, aki nyíltan kihívja a jelenlegi pártelnököt. 


A lap egy anonim forrásra hivatkozva azt írja, hogy  "hagyni kell Tóbiást méltósággal befejezni két éves ciklusát", addig pedig belső ellenségeinek abba kell hagyniuk ellene az áskálódást. Az atv.hu nem nevesíti, de az utalásokból úgy tűnik, hogy Mesterházy Attila volt elnök belső mozgásaira céloz a cikk. 

Sokadszorra látjuk ugyanazt a forgatókönyvet lejátszódni az MSZP-ben, ahol megy ugyan a morgolódás, de persze főként a háttérben zajlanak a küzdelmek. 
Hiller István például azt a világos nyilatkozatot adta az ATV-nek, hogy sokan akarják az ő elnöklését, ő azonban

nem hajlandó szembemenni az elnökkel, de alkalomadtán "nem fog elugrani a feladat elől". 

Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettest is megkérdezték, aki Mesterházy egyik fontos szövetségeseként ismert, hogy vállalná a párt vezetőit tisztségét, és hasonlóan egyértelmű választ adott. Mindenek előtt méltatatta a párt eredményét, mert  

"ahelyett, hogy a szocialisták belehaltak volna a menekültválságba, a Fidesz mellett a legnagyobb népszerűség növekedést realizálták a kritikus időszakban",

ami annak köszönhető, hogy a szocialisták napi szinten vitték a Quaestor-ügyet, a vasárnapi zárvatartás, és a migráció témáját. Harangozó szerint ennek eredménye a párt támogatottságának 3 százalékos növekedése, és elmondása alapján az sem elképzelhetetlen, hogy év végére "akár metszhetné egymást az MSZP és a Jobbik diagramja, ami felemelő lélektani pillanat lehetne".

A frakcióvezető-helyettes szerint az MSZP belügyeinek firtatása a kicsi baloldali pártok érdeke, de ők nem hagyják magukat megzavarni. Tisztújítás úgyis legkorábban jövőre lesz, addig saját szerepével összefüggésben is mindenkit nyugalomra int, ha pedig esetleg lesz majd irányába felkérés, akkor eldönti, hogy vállal-e a jelenleginél jelentősebb szerepet. 

(atv.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.