Éjféltől retesz a magyar-horvát határon

migráció
2015 október 16., 13:06
comments 352

A kormány szócsöve, a Magyar Idők megszellőztette, az Index pedig konfirmálta: péntekről szombatra virradóra 0 óra 0 perckor Magyarország lezárja a Horvátországgla közös határszakaszt. Ezt hamarosan közös sajtótájékoztatón jelenti be Szijjártó Péter és Orbán Viktor.

Hetek óta szó van a határ lezárásáról, mivel a magyar-szerb kerítés felépítése és a röszkei csata óta a menekültek új útvonalon, a magyar-horvát határon keresztül száguldanak Nyugat-Európa felé. Mind a horvátok, mind a magyarok lelkesen buszoztatják is őket a remélt szebb jövő felé.

Ennek most vége lehet, de nem valószínű, hogy megismétlődjenek a Röszkénél látott jelenetek. Most két EU-tagország határáról van szó, és a horvátokat - szemben a szerbekkel - az Orbán-kormány nem állította egyoldalúan kész helyzet elé. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.