Az ENSZ az összes kábítószer fogyasztásának dekriminalizációja mellett készül kiállni

életmód
2015 október 19., 16:13
comments 314

Legalábbis ezt állítja a Virgin-t alapító milliárdos, Richard Branson, aki azt mondja, hogy belelátott egy embargós ENSZ-jelentésbe. 

A közleménye szerint a világszervezet egy olyan lépésre készül, ami radikális fordulatot jelentene a War on Drugs néven elhíresült, évtizedek óta hihetetlen költséggel, rengeteg kárral és nagyon kis hatékonysággal működő kormányzati fellépéssel szemben. 

Paul Kane / Getty Images Entertainment
photo_camera Branson (Paul Kane / Getty Images Entertainment)

Branson elmondása szerint már több sajtóorgánumnak, például a BBC újságíróinak megmutatták azt a tervezetet, ami a teljes dekriminalizációra szólítaná fel az országok kormányait. A milliárdos elmondása szerint azért jött most ezzel a nyilvánosság elé, mert attól fél, hogy a világszervezetnél megrettennek, és végül semmi nem lesz a nagyon fontos lépésből. 

A jelentést állítólag az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala jegyzi, és a fő eleme, hogy a személyes használatra való mennyiségű kábítószer birtoklását és fogyasztását a világon mindenhol dekriminalizálni kéne. 

Ez egy olyan elv, amit szakértők világszerte már hosszú évek óta javasolnak, de eddig ilyen magas szintről megerősítést még nem kaptak. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.