626 millióba került a KDNP senkit sem érdeklő ötlete

20-25 ezer jelentkezőre számítottak, de Harrach Péternek a múlt héten bevallotta, hogy száznál is kevesebben jelentkeztek családi csődvádelemre. Trócsányi László igazságügyi miniszter a szocialista Bangóné Borbély Ildikó kérdésére adott írásbeli válaszából az iskiderül, hogy 

az ötlet kidolgozása eddig 626 millió forintba került.

Ebből az Igazságügyi Hivatal 253 millió forintot költött, ami magába foglalja:

  • a központi igazságügyi szolgálat kialakítását; 
  • a személyi, járulék- és működési költségeket; 
  • a csődgondnokok képzését; 
  • az előadók díját; 
  • az oktatási anyagok sokszorosítását;
  • valamint a közhiteles adósságrendezési nyilvántartás létrehozását.

A Belügyminisztériumban 200 millió forintot költhetett el infokommunikációs szolgáltatásokra és egy nyomtatványkitöltő programra.

A Miniszterelnökségnél pedig 173 millió forint ment el a fővárosi és megyei kormányhivataloknál kialakítandó család csődvédelmi szolgálatokra, illetve személyi, járulék- és működési költségekre.

Azt a kormányban is érzik, hogy az ország meg nem elég érett a kereszténydemokraták kezdeményezésére, de ezért adnak neki még egy esélyt: az Igazságügyi Minisztérium jövő márciusig kitolta a családi csődvédelem jelentkezési határidejét. 

A feltételeken is lazítanának: bár eredetileg az ötéves eljárás során kellene törleszteni a hitelek legalább 38 százalékát, most elég volna a kölcsön futamidejének végéig. (via MNO)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.