A Magyar Idők leleplezte: belga diákokkal írattak levelet Orbán Viktornak

külföld
2015 október 22., 04:50
comments 172

Címlapsztoriban leplezi le az Amnesty International és néhány belga középiskola akcióját a Magyar Idők. Az történt ugyanis, hogy a belga diákok saját kezükkel lemásolták a jogvédő szervezet petícióját, ami Magyarország menekültpolitikáját bírálja, aláírták, aztán elküldték a leveleket Orbán Viktornak. 

photo_camera

"A kormányfő folyamatosan kapja a magyar menekültpolitikát kifogásoló küldeményeket a belga tanulóktól"

- tudta meg ismeretlen forrásból a Magyar Idők.

Botrány! A lap szerint "erkölcsileg aggályos, hogy egy nemzetközi szervezet iskolás gyermekeket használ fel önnön kampánycéljaira és arra, hogy ezzel egy másik ország miniszterelnökének írassa meg levelek sokaságát". 

Mi több, atadvédelmi szempontból "gondot okozhat, hogy a szóban forgó leveleket a diákok nevükkel és más adatokkal is ellátták."

Felvettük a kapcsolatot az egyik érintett belga iskolával, és megkérdeztük, mégis hogy képzelik ezt. Amint válaszolnak, közöljük. Addig is három lehetséges ellencsapást tudunk elképzelni:

  1. Orbán Viktor személyesen válaszol minden egyes levélre, amit a belga iskolásoktól kapott, és érthetően elmagyarázza nekik a magyar kormány menekültpolitikáját.
  2. A magyar iskolások levelet írnak a belga iskolásoknak, amiben elmagyarázzák a magyar kormány menekültpolitikáját, egyúttal megvédik Orbán Viktort a külföldi támadásoktól.
  3. Még több tornaórát!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.