Összeesküvést forralnak belülről Ferenc pápa ellen a Vatikán újságja szerint

vallás
2015 október 22., 17:02
comments 166

Vatikáni forrásokra hivatkozva hozta le a Quotidiano Nazionale nevű olasz napilap, hogy Ferenc pápának agydaganata van. Ezt dühösen utasította vissza a vatikáni szóvivő.

photo_camera AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE

Több vatikáni forrás viszont arról beszél most – többen a nevüket is vállalva –, hogy ezt a történetet a 78 éves argentin pápa ellenségei szivárogtatták ki, akiknek az a célja, hogy aláássák a pápa hatalmát.

Azért is gyanús a kiszivárogtatott történet, mert éppen a szinódus előtt történt néhány nappal, amikor a pápa rengeteg katolikus bíborossal, kardinálissal és püspökkel tanácskozik érzékeny társadalmi ügyekről.

"A választott pillanat arról árulkodik, hogy manipulációs céllal akartak zavart kelteni"

– írta a Vatikán hivatalos lapja, a L’Osservatore Romano.

(Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.