Ujhelyi István szerint ha nem emigráltak volna a fiatalok, már gyújtogatnának

Az MSZP nyíltlevélrekoder EP-képviselőjének megjelent a 64. harangkongató nyílt levele, amit egy kicsit talán most túltolt, ugyanis azt feltételezi, hogy ha több százezer magyar nem megy külföldre dolgozni, már gyújtogatnának. A címe is az, hogy:

„Ha a több százezer magyar fiatal nem ment volna külföldre, már rég rágyújtották volna a kormányra az országot”

Mint kifejtette, az a „fanyar igazság”, hogy „ha az európai vívmányoknak köszönhetően – amelyeket Orbán épp két kézzel igyekszik széttörni – nem lennének szabadok a határok és többszázezer magyar fiatal nem tudta volna a jobb élet reményében elhagyni szülőhazáját, akkor a feszítő szociális válság miatt már rég rágyújtották volna a kormányra az országot”.

Ujhelyi szerint úgy törne ki a feszültség, „mint kuktából a gőz”. Mint írja:

„A Fidesz valójában ezért nézi és hazudja el a kivándorlást; nekik ugyanis addig jó, míg a kilátástalanság elől nem a Kossuth térre, hanem a Trafalgarig mennek az emberek.”

A professzinoális politikus és amatőr költő szerint „a kormány végzetes hibát követ el, ha továbbra is a lopott téglákból épített tornyából néz csak le a magyar valóságra”. Ujhelyi szerint „a tudatosan felhizlalt baráti kör” „hiába takarja el a kisemmizetteket”, azok ott vannak, és tükröt tartanak az ország vezetőinek, de „addig jó, amíg csak tükör van a kezükben”.

A nyílt levél a szokásos összefoglalással zárul:

  • 10621 órája volt Orbán illiberális államot meghirdető tusványosi beszéde
  • Ujhelyi 64. alkalommal kongatja a harangokat, és addig folytatja, amíg szükség van rá
  • Európai demokrataként ez a dolga

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.