Egy humoristát választottak elnöknek Guatemalában

külföld
2015 október 26., 05:08
comments 20

Óriási főlénnyel nyerte meg a guatemalai elnökválasztás második fordulóját Jimmy Morales, korábbi tévés humorista. A voksok 73,9 százalékát besöprő férfit a korrupcióba beleunt tömeg repítette az elnöki székbe. 

photo_camera

A választás első fordulója előtt néhány nappal tartóztatták le Otto Pérez Molina leköszönő államfőt. Az ügyészség szerint az elnök is bűnrészes abban a kiterjedt korrupciós botrányban, amiben egyes kormányilletékesek kenőpénzeket fogadtak el importőröktől, akik cserében nem fizettek behozatali vámokat, és ezzel dollármilliókkal károsították meg az államot. 

photo_camera

Jimmy Morales a nacionalista Nemzeti Összetartás Frontja párt támogatásával indult. Kormányprogramja csak hatoldalas, a mögötte álló párt pedig mindössze  11 helyet foglal el 158 fős törvényhozásban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.