Eladná az állam a Mészáros Lőrinc által bérelt földek jó részét

POLITIKA
2015 október 26., 05:20
comments 52

Meghirdették Fejér megyében is az állami földek elárverezését, köztük 640 hektárnyit azokból, amit jelenleg amit a felcsúti polgármester cége, a Búzakalász 66 Kft., felesége, és testvére bérel. A Blikk szerint Mészáros Lőrincéknek 240 hektárra elővásárlási joggal is rendelkeznek.

photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök és Mészáros Lõrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

A földek kikiáltási ára 931 millió forint lesz, aminek kicsengetése az egykori gázszerelő, majd sikeres polgármester és sikeres vállalkozó Mészárosnak nem jelenthet nagyobb gondot: 

a Mészáros és Mészáros Kft.-ből egymilliárdnyi osztalékot vett ki.

Takarékbetétben 680 milliója fial, a napi.hu szerint két éve 8,6 milliárdra rúgott a becsült vagyona. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt