Dubaj lenne a világ legboldogabb városa, ezért ha nem vagy boldog, felhívnak a rendőrök

Az Egyesült Arab Emírségek olajpénzekből felemelt metropoliszának vezetői nagyon szeretnék, ha 2021-re a város bekerülne a világ tíz legboldogabb városa közé. 

Ehhez többek között egy elégedettségi kérdőívet indítottak, melyben a dubajiak többféle kérdésre válaszolva árulhatják el, mennyire elégedettek az életükkel a városban. 

A hasonló, elégedettséget mérő eszközök nagyon gyakoriak az emirátusban, minden kormányzati irodában tableteken lehet bejelölni, mennyire voltak elégedettek az ügyfelek a közszolgákkal, tavaly pedig egy Okos kormányzás nevű program is indult, amiben az önkormányzati hivatalokat kellett értékelni ügyfélszolgálataik minősége alapján. 

A mostani elégedettségi kérdőívet pedig a rendőrség dolgozta fel. Számos dubaji polgárnak küldtek egy üzenetet, benne egy linkkel, amin Dubaj elöljárója volt látható az egyik felhőkarcoló előtt, és alatta a kérdés: Boldog vagy Dubajban? 

A rendőrség elmondása szerint az első napon 200 ezer választ kaptak erre a kérdésre, 84 százalékuk pedig elégedett volt a válaszadóknak. Hat százaléknyian semlegesek és csupán 14 százalék üzente azt, hogy nem boldog. 

A város rendőrfőnöke, Khamis Mattar Al Mazeina pedig ezután bejelentette, hogy a rendőreik véletlenszerűen elkezdik majd felhívogatni a nem boldog lakosokat, hogy megkérdezzék, mi a baj. Elsősorban arra kíváncsiak, hogy valamelyik kormányhivatal bosszantja-e őket, és ha igen, összekötik őket, hogy megoldást találjanak. 

Ugyanakkor a rendőrfőnök elárulta, hogy személyes problémákkal nem fognak tudni foglalkozni, csak az olyan ügyek érdeklik őket, amikor valami nem működik rendesen a városban. (Independent)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.