Dubaj lenne a világ legboldogabb városa, ezért ha nem vagy boldog, felhívnak a rendőrök

külföld
2015 október 27., 06:40
comments 91

Az Egyesült Arab Emírségek olajpénzekből felemelt metropoliszának vezetői nagyon szeretnék, ha 2021-re a város bekerülne a világ tíz legboldogabb városa közé.

Ehhez többek között egy elégedettségi kérdőívet indítottak, melyben a dubajiak többféle kérdésre válaszolva árulhatják el, mennyire elégedettek az életükkel a városban.

A hasonló, elégedettséget mérő eszközök nagyon gyakoriak az emirátusban, minden kormányzati irodában tableteken lehet bejelölni, mennyire voltak elégedettek az ügyfelek a közszolgákkal, tavaly pedig egy Okos kormányzás nevű program is indult, amiben az önkormányzati hivatalokat kellett értékelni ügyfélszolgálataik minősége alapján.

A mostani elégedettségi kérdőívet pedig a rendőrség dolgozta fel. Számos dubaji polgárnak küldtek egy üzenetet, benne egy linkkel, amin Dubaj elöljárója volt látható az egyik felhőkarcoló előtt, és alatta a kérdés: Boldog vagy Dubajban?

A rendőrség elmondása szerint az első napon 200 ezer választ kaptak erre a kérdésre, 84 százalékuk pedig elégedett volt a válaszadóknak. Hat százaléknyian semlegesek és csupán 14 százalék üzente azt, hogy nem boldog.

A város rendőrfőnöke, Khamis Mattar Al Mazeina pedig ezután bejelentette, hogy a rendőreik véletlenszerűen elkezdik majd felhívogatni a nem boldog lakosokat, hogy megkérdezzék, mi a baj. Elsősorban arra kíváncsiak, hogy valamelyik kormányhivatal bosszantja-e őket, és ha igen, összekötik őket, hogy megoldást találjanak.

Ugyanakkor a rendőrfőnök elárulta, hogy személyes problémákkal nem fognak tudni foglalkozni, csak az olyan ügyek érdeklik őket, amikor valami nem működik rendesen a városban. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.