83 éves csúszással fejezte be a főiskolát egy 97 éves nő

oktatás
2015 november 03., 06:46
comments 53

Margaret Thome Bekema még 1932-ben hagyta abba az főiskolát, mert segítenie kellett az anyjának, akit rákkal diagnosztizáltak. Majd később sem tudott visszatérni tanulni, mivel neki kellett felnevelnie a testvéreit. Annak ellenére, hogy nem végezte el az főiskolát, végül mégis tanár lett, előkészítő iskolákban tanított. 

Mikor az intézmény adminisztrátora először hallotta a nő történetét, egyből tudta, hogy el kell intéznie neki a megkésett diplomát. A katolikus főiskola a döntést azzal indokolta, hogy Bekema életútja és áldozatkészsége jól reprezentálja azokat az értékeket, amelyeket az intézményük is képvisel, ezért példaértékű lehet a diákjaik számára.

Végül idén a Catholic Central High School október végén  tiszteletbeli diplomát ajándékozott a most 97 éves nőnek. Bekema ettől annyira elérzékenyült, hogy könnyekben tört ki, mikor átvette az oklevelet és a végzősöknek járó talársapkát.

„El sem tudják képzelni, milyen kemény volt otthagyni az iskolát, hogy gondoskodni tudja a családomról. Pedig nagyon szerettem az egyetemet, nagyon sok barátom volt itt.” 

- nyilatkozta a könnyeivel küszködő néni. (via Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.