83 éves csúszással fejezte be a főiskolát egy 97 éves nő

Margaret Thome Bekema még 1932-ben hagyta abba az főiskolát, mert segítenie kellett az anyjának, akit rákkal diagnosztizáltak. Majd később sem tudott visszatérni tanulni, mivel neki kellett felnevelnie a testvéreit. Annak ellenére, hogy nem végezte el az főiskolát, végül mégis tanár lett, előkészítő iskolákban tanított. 

Mikor az intézmény adminisztrátora először hallotta a nő történetét, egyből tudta, hogy el kell intéznie neki a megkésett diplomát. A katolikus főiskola a döntést azzal indokolta, hogy Bekema életútja és áldozatkészsége jól reprezentálja azokat az értékeket, amelyeket az intézményük is képvisel, ezért példaértékű lehet a diákjaik számára.

Végül idén a Catholic Central High School október végén  tiszteletbeli diplomát ajándékozott a most 97 éves nőnek. Bekema ettől annyira elérzékenyült, hogy könnyekben tört ki, mikor átvette az oklevelet és a végzősöknek járó talársapkát.

„El sem tudják képzelni, milyen kemény volt otthagyni az iskolát, hogy gondoskodni tudja a családomról. Pedig nagyon szerettem az egyetemet, nagyon sok barátom volt itt.” 

- nyilatkozta a könnyeivel küszködő néni. (via Mashable)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.