Orbán: a gyerek ösztönzőerő és eszköz, amivel felül lehet kerekedni a demográfiai válságon

politika
2015 november 05., 11:56
comments 406

"Még nagyon sokat kell tenni azért, hogy Magyarország tényleg családbarát ország legyen, mert most még nem az"

– kezdte beszédét az öt éve családbarát módon kormányzó Orbán Viktor az EMMI által szervezett Budapesti Demográfiai Fórumon, aminek alcíme az volt, hogy "Családbarát ország". A miniszterelnök azután kezdte meg beszédét, hogy lement a Csillagszeműek táncegyüttes néptánc előadása, és Novák Katalin családügyi államtitkár bemutatta az EMMI két új családbarát reklámfilmjét ("Apának lenni jó", "Testvérben az erő").

photo_camera Fotó: Botos Tamás / 444

Orbán úgy látja, hogy minden alkalmat meg kell ragadni, hogy Európa demográfiai válságáról, illetve a családok fontosságáról beszéljünk. Erről ugyanis jelenleg politikailag nem korrekt beszélni szerinte, példaként azt hozta fel, hogy az Európai Néppárt rendszeresen kigyomlálja a fideszes javaslatokat, hogy a "család" szót szerepeltessék a néppárti dokumentumokban, mert még a konzervatív oldalon is úgy gondolják egyesek, hogy az kirekesztő. (Orbán ezen a ponton meg nem nevezte, de körülírta Ausztriát és kancellárának "kapu szárnyakkal" kerítéshasonlatát, és szánalmasnak nevezte, hogy bizonyos dolgokat nem lehet kimondani.)

Ehelyett más, életidegen vitákra jut a sok pénz és a figyelem.

"Gendervita, homoszexuálisok házassága. Ezek kedves dologk, fontos dolgok, de mégiscsak másodlagosak. Nem hoznak gazdasági fellendelülést."

– mondta a magyar miniszterelnök.

Márpedig ami elsődleges, az a család, és a gyerek, hangsúlyozta Orbán.

Orbán szerint a gyerek nem más, mint egy ösztönzőerő, ami megsokszorozza a család és a nemzet erejét. A gyereknek más funkciója is van: velük lehet csak felül kerekedni a demográfiai válságon. "Fontos, hogy a közösségek külső erő nélkül újra tudják termelni magukat", mondta Orbán, aki szerint nem marad fenn az a civilizáció, ami nem népesíti be a saját területét.

Fotó: Botos Tamás / 444
photo_camera Fotó: Botos Tamás / 444

Orbán szerint "Brüsszelből azt mondják, áldásként kell tekinteni a beözönlőkre".

"Ez úgy, ahogy van, nem igaz. Ez a gondolat rendkívül veszélyes, mert felborítja az életünket. Olyan kultúrát telepít közénk, aminek gondolkodása alapvetően eltér a mienktől."

Ezért aztán azt szeretné Orbán, hogy az Európai Unió térjen vissza a családokhoz. (Mármint természetesen a bennszülött, kulturális értelemben tiszta családokhoz.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.