13 év után került meg egy eltűnt amerikai kisfiú

külföld
2015 november 06., 06:15
comments 26

Amikor Julian Hernandez be akart iratkozni az egyetemre, valami nem stimmelt az Egyesült Államokban személyi azonosítóként használt társadalombiztosítási számával. Segítséget kért, az eljáró illetékes pedig észrevette, hogy Hernandez adatai szerepelnek az eltűnt gyerekek nemzeti adatbázisában:

az adatok alapján Hernandez eltűnését 13 éve, 2002-ben jelezték Alabamában.

Hernandez a jelek szerint nem is tudta, hogy eltűnt volna: az apjával élt, akire a hatóságok már 2002-ben, Julian eltűnésekor gyanakodtak. Az adatbázisban az eltűnés körülményeinél is az szerepelt, hogy apja óvodába vitte. Hernandez az elmúlt tizenhárom évben apjával élt, egy háztartásban egy asszonnyal és két másik gyerekkel.

"18 éves, felnőtt, úgyhogy ő döntheti el, hogy haza akar-e jönni Alabamába" - mondta az eltűnt gyereket 13 éve kereső Vestavia Hills-i rendőrség hadnagya, Johnny Evans. (Via BBC)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.